Mieszanka wypiekowa do produkcji bawarskiego chleba słodowo - żytnio - orkiszowego.
Zalety:
- soczysty miękisz utrzymujący długo świeżość,
- wykwintny smak,
- rustykalna mocna skórka
Mieszanka do wieloziarnistego chleba pszennego bogatego w białko, ziarna oleiste i śrutę sojową.
Zalety:
- całkowicie naturalny kwas wyprowadzony z mąki żytniej
- dawkowanie: 1 - 7%
Mieszanka do wieloziarnistego chleba pszennego bogatego w białko, ziarna oleiste i śrutę sojową.
Zalety:
- mniej węglowodanów, więcej białka - przy pełnym doskonałym smaku chleba
- bogaty w ziarna oleiste i śrutę sojową
- wydajna produkcja
- atrakcyjny wygląd i doskonała świeżość
Mix do wypieku pieczywa mieszanego z nasionami oleistymi i słodem.
Zalety:
- wysoka jakość pieczywa dzięki optymalnemu składowi mieszanki,
- poprawa procesu produkcji oraz minimalizacja kosztów produkcji poprzez jednofazowe prowadzenie ciasta,
- doskonała obróbka mechaniczna ciasta,
- długie utrzymanie świeżości,
- intensywny smak dzięki dużej zawartości słodu
Mieszanka przeznaczona do wypieku chleba i bułek z kawałkami suszonych pomidorów.
Zalety:
- niepowtarzalny śródziemnomorski smak,
- znakomity dodatek do grillowanych i pikantnych potraw,
- wypieki o doskonałej chrupkości z soczystym miękiszem,
- długa świeżość produktu,
Mieszanka wypiekowa do produkcji puszystych, orkiszowo-jogurtowych ciast biszkoptowych.
Zalety:
- trendowe ciasto z wysoką akceptacją konsumentów,
- doskonałe dla wszystkich dbających o dobre odżywianie,
- doskonała soczystość i świeżość
Dodatek do pieczywa pszennego, zastosowanie od 0,7 do 1,5% w stosunku do użytej mąki. Skład FORMATU dostosowany jest zarówno do klasycznej jak i nowoczesnej metody prowadzenia ciasta w takich wyrobach jak: kajzerki, bagietki, bułki itp.
Produkt do pieczywa pszennego półpieczonego, zastosowanie od 2 do 4% w stosunku do ilości mąki. Umożliwia częściowe zapiekanie pieczywa w piekarni i dopiekanie końcowe np. w sklepie lub w domowym piekarniku.
Środek wypiekowy do pieczywa pszennego z dodatkową porcją ekstraktu słodu.
Stosując MALZPERLE dodatkowo uzyskujemy:
- optymalną dla ciasta możliwość rozrostu,
- doskonałą strukturę ciasta dla maszyn piekarniczych,
- słodowy, aromatyczny smak i zapach,
- delikatną i chrupiącą powierzchnię pieczywa,
- intensywnie brązową skórkę z połyskiem,
- wilgotne, świeże wnętrze pieczywa,
- optymalny proces garowania
Polepszacz zalecany do mechanicznych ciągów technologicznych, dający dużą odporność ciasta na mechaniczną obróbkę. Stosowanie do wszystkich rodzajów pieczywa, szczególnie do pieczywa pszennego. Zapewnia dobry rozrost ciasta, smak i aromat wypieków.
Dawkowanie: do pieczywa pszennego 0,3 - 0,5%, do pieczywa mieszanego 0,15 - 0,20% w stosunku do ilości mąki.
Dodatek do wypieku chleba tostowego. Zawiera składniki powstrzymujące pleśń, daje właściwą strukturę miękiszu, porowatość, aromat, utrzymuje świeżość gotowego wypieku.
Dawkowanie: 1-2%.
Produkt przeznaczony do wypieków delikatesowych o regularnej drobnej porowatości. Ma zastosowanie przy produkcji chleba tostowego, hamburgerów, hotdogów, itp.
Dawkowanie: 1,5%.
Naturalny, suchy zakwas pszeniczny, wyprowadzony z mąki pszennej i wody przy zastosowaniu kultur bakterii w dwufazowej metodzie. Dzięki odpowiedniej technologii suszenia zostają zachowane kwasy, aromaty i zdolność do ponownego podjęcia czynności życiowych w cieście. Dzięki zastosowaniu KWASU PSZENICZNEGO uzyskujemy bogactwo smaków i aromatów pieczywa pszennego oraz długie utrzymanie świeżości. Bagietki, kajzerki, chałki, chleb pszenny to główne zastosowanie tego produktu.
Dawkowanie: 1-5%.
Środek wypiekowy do wszystkich gatunków pieczywa, poprawia jakość mąki, stabilizuje ciasto, poprawia strukturę miękiszu, podkreśla smak i aromat gotowych wyrobów.
Zastosowanie: 0,5-1, 0%.
Suchy kwas chlebowy umożliwiający jednofazową produkcję chleba mieszanego przy zachowaniu smaku i aromatu pieczywa tradycyjnego. Możliwa metoda kombinowanego prowadzenia ciasta przy użyciu własnego kwasu.
Dawkowanie: w zależności od zawartości mąki żytniej w cieście od 1 do 3%.
Suchy kwas chlebowy do produkcji chlebów żytnich, razowych i mieszanych metodą jednofazową, daje dużą pewność procesu prowadzenia ciasta.
Dawkowanie: od 1 do 3%.
Wszechstronny w zastosowaniu, zawierający wszystkie formy kwasów chlebowych w skoncentrowanej formie. Stosując go uzyskujemy stabilność fermentacji ciasta oraz zahamowanie rozwoju pleśni i bakterii lasecznika, pieczywo otrzymuje znakomity aromatyczny smak oraz dłuższą świeżość.
Dawkowanie: od 1 do 3%.
Środek zakwaszający do produkcji chleba pszennego, i pszenno-żytniego w bezpośredniej metodzie prowadzenia ciasta. Dzięki PRIMUSOWI w prosty sposób uzyskuje się stabilne ciasto, dobrą objętość chleba, przedłużoną świeżość wyrobu.
Dawkowanie: 1%
Ciemny ekstrakt słodu, do wszelkich rodzajów pieczywa. Gwarantuje właściwy kolor, aromat, doskonałą strukturę i świeżość.
Zastosowanie: 0,5- 3%.
Prażony ekstrakt słodu, przeznaczony do produkcji ciemnego pieczywa pszenno-żytniego. Zapewnia doskonały aromat, dobry rozrost ciasta, utrzymanie świeżości pieczywa.
Dawkowanie: 1-3%.
Produkt otrzymany z ziarna pszenicy i jęczmienia, mający zastosowanie przy produkcji bułek pszennych, chlebów pełnoziarnistych, ciast i ciastek. Wzbogaca smak, aromat i chrupkość pieczywa.
Dawkowanie: 1- 3%.
Nowa mieszanka wypiekowa zawierająca bogatą kompozycję ziaren roślin oleistych i smaczne orzechy laskowe. Daje szczególnie dużą pewność i wydajność w produkcji oraz nie wymaga dodatkowego procesu napęczniania. Szczególnie dobre własciwości ciasta umożliwiają także produkcję wypieku na liniach piekarniczych oraz zapewniają dobrą stabilność garowania.
Zalety:
- charakterystyczny, orzechowy smak i wspaniały wygląd miękiszu dzięki dużej zawartości słonecznika,
siemienia lnianego, sezamu i orzechów laskowych,
- soczysty miękisz utrzymujący długo świeżość
Nowa mieszanka pozwalająca łatwo i szybko wyprodukować rarytasy wśród chlebów i bułek, które z pewnością zwrócą uwagę konsumenta. Elastyczne i suche ciasto zapewnia dużą tolerancję również podczas maszynowej obróbki. Mieszanka wypiekowa nadaje się także idealnie do produkcji pieczywa mrożonego.
Zalety:
- idealny soczysty miękisz,
- właściwa struktura porów,
- szczególnie długo utrzymuje świeżość,
- charakterystyczny, wspaniały smak
Grupa produktów obejmująca różne zestawy ziaren przygotowane jako gotowa mieszanka, mająca zastosowanie przy wypieku różnych rodzajów chleba i bułek wieloziarnistych. Aktualnie proponujemy mieszanki o składzie:
wieloziarnista - słonecznik, sezam, siemię lniane, płatki owsiane,
dyniowa - pestki dyni, sezam, słonecznik, płatki owsiane, siemię lniane,
ziołowa - zioła prowansalskie, śruta sojowa, sezam, słonecznik, płatki owsiane, siemię lniane.
Dawkowanie 10-20%
Wzbogacony w minerały i witaminy mix wieloziarnisty przeznaczony do produkcji chleba i bułek.
Zastosowanie 25- 40 %.
Mix do produkcji pieczywa sojowego, zawiera kandyzowane ziarna soi, nasiona zbóż, roślin oleistych, a także przyprawy korzenne, nie wymaga moczenia. Charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika pokarmowego oraz korzystnych dla zdrowia witamin i soli mineralnych.
Dawkowanie 20-25%
Kukurydziana mieszanka wypiekowa do produkcji chleba i bułek o obniżonej zawartości glutenu. Pozwala uzyskać pieczywo o charakterystycznym smaku i zapachu, utrzymujące długo świeżość.
Zastosowanie: 25- 50%.
Mieszanka wypiekowa do produkcji tradycyjnego chleba i drobnych wypieków o aromatycznym swojskim smaku.
Dozowanie: 20%
Mieszanka piekarnicza gwarantująca pewność produkcji pełnoziarnistego chleba i bułek orkiszowych z utrzymaniem stałej wysokiej jakości pieczywa. Pełnoziarnista śruta orkiszowa, pełnoziarnista mąka i płatki orkiszowe nadają wypiekom lekko orzechowy, słodkawy smak.
Dozowanie: 100%
Mieszanka wypiekowa do produkcji chlebów litewskich mieszanych, gwarantująca pewność i powtarzalność wyrobów. Upraszcza i skraca czas produkcji, nadaje wspaniały smak i aromat.
Dozowanie: 20%
Mieszanka wypiekowa do optymalnej produkcji ciemnego chleba żytniego. Ten szczególny chleb z wartościową śrutą żytnią i ciemnym ekstraktem słodowym wyróżnia się wspaniałym smakiem i szczególnie długo utrzymuje świeżość.
Dozowanie: 50%
Mix do produkcji bogatego w błonnik pokarmowy chleba żytniego, wpływającego korzystnie na przemianę materii, spełniającego także wymagania diabetyków.
Bogaty w błonnik pokarmowy chleb żytni mieszany jest właściwym składnikiem zdrowej, świadomej i coraz bardziej popularnej codziennej diety. Wpływa korzystnie na przemianę materii i spełnia także wymagania diabetyków. Jest rarytasem wśród chlebów, który doskonale łączy zalety zdrowotne i rozkosz smacznego pieczywa.
Specjalnie preparowane ziarno żyta, przeznaczone do wypieku pieczywa pełnoziarnistego.
Zastosowanie: 5- 50% w stosunku do użytej mąki.
Mix do produkcji pizzy i wyrobów o smaku pizzy. Produkt zawiera składniki nadające gotowym wypiekom aromat i smak charakterystyczny dla włoskiej kuchni.
Dawkowanie: 20- 30%.
Wieloskładnikowa mieszanka przeznaczona do produkcji pączków.
Mieszanka daje doskonały smak, stabilność, szeroki kołnierz.
Puszyste pączki zachowują bardzo długo świeżość.
Mieszanka bazowa do produkcji ciasteczek florentynek, polew do migdałowców oraz chrupiących, słodkich ciasteczek.
Dawkowanie: 1kg mieszanki / 1kg płatków migdałów
Umożliwia produkcję wszystkich rodzajów ciast piaskowych i biszkoptowych. Jest prosta w przygotowaniu i gwarantuje doskonałą stałą jakość.
Dozowanie: 20-30%
Mieszanka wypiekowa do ciast drożdżowych z blachy, chałek, drożdżówek, pączków. Dzięki zastosowaniu MELLA PROFI uzyskujemy wysoką stabilność i dobry rozrost ciasta, złoto-brązowy kolor wypieków, soczysty miękisz, "krótkie" gryzienie, typowy smak, długie utrzymanie świeżości.
Dawkowanie: 15-20%
Jest to słodzony krem na bazie tłuszczów roślinnych przeznaczony do produkcji tortów i deserów. Gotowy do ubicia krem nie zawiera tłuszczów pochodzenia zwierzęcego ani cholesterolu. Stabilność przechowywania gotowego kremu do 3 dni. Trwałość 12 miesięcy przy składowaniu w chłodzie i w oryginalnym opakowaniu.
Mieszanka do produkcji ciast drożdżowych, a zwłaszcza pączków. Zapewnia pewną produkcję doskonałej jakości pączków, ciast z blachy, chałek itp.
Zastosowanie 20-25%
Mieszanka wypiekowa do produkcji pieczywa maślanego, drożdżówek, chałek i toastów. Dzięki zastosowaniu SOFT BAMI MIX uzyskujemy wysoką stabilność i dobry rozrost ciasta, złoto-brązowy kolor wypieków, soczysty miękisz, typowy smak oraz długie utrzymanie świeżości.
Środek stabilizujący i uszlachetniający masy twarogowe. Gwarantuje doskonały smak i aromat oraz stabilność nadzienia serowego podczas wypieku. W ofercie znajduje się ISABELA neutralna i ISABELA brzoskwiniowa.
Zastosowanie: 0,4kg na 1kg białego sera.
Gotowe nadzienie makowe do różnego rodzaju ciast, makowców, strucli, drożdżówek. W swym składzie zawiera: mak, cukier, cukier waniliowy. Dzięki specjalnej technologii i obróbce masa makowa posiada przyjemny smak i zapach, a także ułatwia przygotowanie do produkcji.
Zastosowanie: 1kg masy makowej na 0,65l wody.
Gotowe nadzienie orzechowe przygotowane z najwyższej jakości sortowanych orzechów laskowych, mielonych z odpowiednimi dodatkami według sprawdzonych receptur. Zapewnia właściwą strukturę masy i naturalny aromat.
Zastosowanie: 1kg masy orzechowej na 0,50l wody.
Mieszanka do produkcji pulchnych i soczystych Twarogowych Kuleczek. Trwałość gotowego wyrobu wynosi do 3 dni. W komplecie z miksem dostarczamy estetyczne torebki do pakowania gotowego wyrobu.
Mieszanka do croissantów, umożliwiająca przy niskim dawkowaniu osiąganie wysokiej jakości, dużej objętości i odporności na proces mrożenia.
Dozowanie: 20%